Voeding

Essendes Kind

Voeding

Bij voeding denken mensen vaak aan, niet te vet, niet te veel suiker of niet te veel koolhydraten. Kortom, we koppelen het vaak aan afslanken of slank blijven. Maar bij voeding moet je uitgangspunt eigenlijk zijn; je gezondheid. Om je eigen gezondheid te ondersteunen, is een gezonde levensstijl van belang zonder opofferingen en diëten.

Als je uitgebalanceerd eet en zorgt dat je alle benodigde vezels, vitaminen en essentiële vetten binnenkrijgt en als je daarnaast elke dag zorgt voor lichaamsbeweging (bijvoorbeeld lopen, wandelen, fietsen) dan zal dit je gezondheid en goede komen en gaat afvallen waarschijnlijk vanzelf.

Eet meer van planten en minder van dieren.

Sebastian Kneipp

Gezonde voeding: eenvoudig en natuurlijk

Sebastian Kneipp richtte zich volledig op ‘eenvoudige, maar voedzame voeding'. Maar wat houdt dat precies in?
Tegenwoordig is dat: zelf koken, met verse onbewerkte en lokaal geproduceerde ingrediënten.
Met dit als uitgangspunt heb je geen voedingsschema's of dieetadvies nodig.

Als je een verandering in je voeding wilt aanbrengen volgens de Kneipp filosofie, zet dan veel fruit en groenten op het menu. Het motto van Sebastian Kneipp is "meer planten en minder dieren". Je hoeft volgens Kneipp niet beslist veganistisch of vegetarisch te worden als het gaat om gezondere voeding. Met minder vlees, zo min mogelijk bewerkte voeding en meer groente en fruit kom je al een heel eind. 

Gezond eten hoeft niet saai te zijn. Het is juist leuk en leerzaam om nieuwe recepten uit te proberen en andere smaken te ontdekken. Probeer ook niet te snel te eten en geniet van elke hap. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook interessant:

Vegetarisch en veganistisch

Vegetarische en veganistische voeding

Sebastian Kneipp's leven

Kneipp's geschiedenis

De vijf pijlers van Kneipp

Van Kneipp leren