We kunnen wel inpakken ;) Duurzaam verpakkingsmateriaal

Als het gaat om verpakkingsmateriaal dan houden wij zoveel mogelijk rekening met duurzaamheid. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten hanteren we de volgende duurzaamheidschecklist:

  • Milieuvriendelijk ontwerp en materiaalkeuze
  • Afvalvolume beperkt houden
  • Materiaalgeschiktheid voor mechanische verwerking
  • Voldoende fysieke en chemische bestendigheid
  • Milieuaspecten die spelen bij het verkrijgen van de materialen
  • Adequate transport bescherming
  • recyclebaarheid

Waarmee verpakken we?   

Papier speelt een grote rol voor onze verpakkingen. Bij Kneipp mogen alleen gecertificeerde materialen gebruikt worden. Zo gebruiken wij voor de productverpakkingen, dozen en promotiemateriaal bijvoorbeeld alleen karton en papier dat FSC of PEFC gecertificeerd is.

Papier is niet voor alle Kneipp producten geschikt als verpakkingsmateriaal. Om het milieu zo min mogelijk te belasten geldt voor alle andere verpakkingsmaterialen dat ze zo veel mogelijk recyclebaar moeten zijn. Daarom zijn veel Kneipp oliën bijvoorbeeld verpakt in glazen flessen.

De glazen 100 ml flessen van o.a. badolie, massageolie en huidolie behoren tot de meestgebruikte verpakkingen. Ter verbetering van de duurzaamheid hebben wij het gewicht van deze glazen flessen verlaagd naar 9 gram. Er worden 6.000.000 flessen per jaar gebruikt, wereldwijd. Dit leverde een CO2-besparing op van ongeveer 35 ton.

Sinds 2008 is het gewicht van de doppen van onze meestgebruikte tubes teruggebracht naar 5,6 gram. En met een verbruik van ongeveer 4 miljoen doppen per jaar betekent dat een besparing van 74 Tonnen CO2.

Recycle recycle

De Kneipp verpakkingen zijn na gebruik geen afval maar de basis voor iets nieuws. Ze zijn recyclebaar. Lever ze daarom in bij de speciale inzamelplekken voor plastic afval. 

Bij Kneipp zorgen we er ook voor dat het afval uit de productie wordt afgevoerd door gespecialiseerde recyclingbedrijven.

Naast recycling is het voorkomen van afval ook een belangrijk thema bij de optimalisatie van ons productieproces. Het gevolg: Sinds 2009 hebben we ons afval met tonnen kunnen verminderen. 

Sociale betrokkenheid

Duurzaamheid gaat niet alleen over ecologische en economische belangen maar ook om sociale betrokkenheid. De opdracht voor het vervaardigen en inpakken van geschenkverpakkingen en displays besteden wij uit aan sociale werkplaatsen. Het biedt werk en sociale zekerheid voor mensen met een lichamelijk of geestelijke beperking en het werk wordt afgestemd op de behoeften en capaciteiten van de persoon.

Dit vind je misschien ook interessant:

Producten met kwaliteit

Wat verstaan we onder kwaliteit?

Hoe wij produceren

Hoe wij produceren

Balans leidt tot betrokkenheid

Kneipp's maatschappelijke betrokkenheid