Geur en kleur

Heb je een lange werkdag gehad en kijk je uit naar ontspanning in je eigen huis? Maakt het slechte weer je slap en moe? Een lang bad is de beste oplossing. Warm water in de kuip en een beetje schuim, maar het kan nog beter. Breng kleur in het spel, kies de goede geur voor een nog intensere ontspanning.

Hoe kleuren werken

Elke kleur heeft een ander effect op het lichaam en kan verschillende emotionele toestanden beïnvloeden: zij kunnen stimuleren en activeren, prikkelen en aanmoedigen of zelfs ontspannen, het kan concentratie bevorderen of zorgen voor een innelijke balans.

De verschillende kleuren hebben allemaal een eigen doel. De omstandigheden van het weer kunnen je keuze voor een badmiddel beïnvloeden. In donkere wintermaanden wordt aangeraden vooral verkwikkende kleuren te kiezen. Bijvoorbeeld heldere en felle kleuren zoals geel of rood, zij hebben een revitaliserend effect op het lichaam en de geest.

De decoratie in de badkamer kan worden aangepast om het gewenste effect te vergroten. Verse bloemen. kaarsen en andere decoratieve elementen in heldere kleuren kan het effect van het bad versterken. Maar voel je je gestrest en ben je op zoek naar diepe ontspanning, kun je beter zachtere en donkere kleuren kiezen: groen, paars of blauw kalmeren en inspireren, zij geven vertrouwen en veiligheid.

Geuren - effect tijdens het baden

Geuren roepen herinneringen op. Ook kunnen zij je stemming beïnvloeden. De juiste geur kan lichaam en geest helpen uit te breiden of ontspanning bieden. Kies daarom een badproduct, verrijkt met geschikte oliën. De geur van citroenmelisse of lavendel, bijvoorbeeld, heeft een kalmerend effect, de geuren kunnen je stemming beïnvloeden.

Redactionele bijdrage
De redactionele inhoud die is beschreven is niet noodzakelijk overdraagbaar naar onze Kneipp producten. Kneipp cosmetica zijn bedoeld voor gebruik door zijn indicatie of cosmetisch doel.

Dit vind je misschien ook interessant:

Een wellness dag thuis

Voor een perfecte wellness dag hoef je niet naar een wellness resort. Dit kun je ook thuis doen!

Een wellness dag thuis

Baden en ontspannen

Bij het ontspannen in bad hoort meer dan water en een badkuip. Maak van je bad een ontspannend ritueel.

Ontspannen in de badkuip