Tips om in slaap te vallen

Slapen is heel belangrijk voor onze gezondheid. Voor je huid, immuunsysteem, concentratie, prestaties en stoelgang, hebben we voldoende slaap nodig. Moeizaam in slaap vallen of niet de hele nacht kunnen doorslapen maakt je niet alleen moe en prikkelbaar, maar op termijn wordt je ook vatbaar voor ziektes. Daarom hebben wij een paar tips verzameld.

Vermijd helder licht

 

Licht verhindert dat het lichaam het slaaphormoon melatonine aanmaakt. Daarom geldt: wees spaarzaam met het aandoen van lampen later op de avond. Tip: laat het grote licht in de badkamer uit, poets bijvoorbeeld je tanden al vroeg in de avond. Leg je smartphone, tablet en computer ruim van te voren weg als je wilt gaan slapen, het display licht is namelijk en melatonine-killer. Gebruik in de slaapkamer alleen gedimd licht en zorg ervoor dat de kamer helemaal donker is.

Frisse  lucht en kamertemperatuur

Zet 5 minuten voor het slapen gaan het raam nog even helemaal open. Voldoende zuurstof maakt je moe. De kamertemperatuur moet niet te hoog zijn: ideaal is circa 18° C.

Ontspannen in bad

Neem voordat je naar bed gaat een heerlijk ontspannend bad, bijvoorbeeld met Kneipp badolie pure ontspanning lavendel of Kneipp badolie totale balans oranje- lindebloesem.

Voorkom koude voeten

Om in slaap te vallen moet het lichaam tot aan de voeten goed doorbloed zijn. Tip: ga even met je voeten in een badje met Kneipp voetbadkristallen zitten.

Slaapmutsje

Drink voor het slapen een glas warme thee, bijv. Kneipp Welterusten thee. Dat kalmeert en ontspant. Een glas warme melk met honing doet ook wonderen.

 

Beperk inspanningen

Het is beter om 2 uur voor het slapen geen intensieve sporten meer te beoefenen en alleen maar een lichte maaltijd te eten. Gebruik ook geen alcohol.

Dit vind je misschien ook interessant:

Een wellness dag thuis

Voor een perfecte wellness dag hoef je niet naar een wellness resort. Dit kun je ook thuis doen!

Een wellness dag thuis

Baden en ontspannen

Bij het ontspannen in bad hoort meer dan water en een badkuip. Maak van je bad een ontspannend ritueel.

Ontspannen in de badkuip

Slaapproblemen

Wat gebeurt er, wanneer de nacht weer dag wordt en we niet hebben geslapen?

Slaapproblemen

Kneipp je mee

De helende kracht van water ontdekt Sebastian Kneipp al in de 19e eeuw. Jij kunt het ook!

Kneipp-Waterkuren