Een warm bad

Altijd bezig en druk? Dan zul je vast heerlijk kunnen genieten van een warm bad. Doe dit ongeveer één keer per week. Neem een bad van 15 tot 20 minuten, niet langer. Het is ideaal als het bad water 37-38 graden Celsius is.

Je kunt zelf het effect van een bad beïnvloeden. Afhankelijk van het badproduct kun je kiezen voor ontspanning (lavendel), nieuwe energie (rozemarijn) of juist rust en balans (patchouli) en er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Tip:

Na het bad kun je ter ondersteuning van je hart en bloedvaten een koude kniebegieting doen of een korte koude douche nemen.

Een drie-kwart bad

Je hoeft een bad niet helemaal tot aan je nek vol te laten lopen, tot aan je borst, drie-kwart vol is genoeg. Het verschil tussen deze twee baden is de mate van stimulans voor het organisme. De stimulus is groter bij een vol bad, het hele lichaam profiteert van de druk van het water en ontspant. In een drie-kwart bad is dit minder maar de bloedsomloop wordt minder belast.

Let op:

Bij hart-en vaatziekten is het verstandig om te overleggen met een arts. Ook in geval van spataderen en reumatische artritis is het verstandig met nodige voorzichtigheid een bad te nemen. Hetzelfde geldt bij een lage bloeddruk. Heel belangrijk: sta voorzichtig op uit het bad.

Dit vind je misschien ook interessant:

Een koud armbad

Het effect van het koude armbad "Kneippse espresso" is als een gezond kopje koffie.

Zo kan water doen herleven

Een wisseldouche voor je voeten

Een Koud en warm voetenbad voor Voor fitte voeten met een roze huid.

Zo werkt een voetbad

In bad na het sporten

Na het sporten douchen veel mensen. Maar in bad gaan na het sporten is ook een aanrader!

Waarom een bad na het sporten je fit maakt