Zijn opdracht, onze missie

Het merk Kneipp ontstond niet zo maar. Er ging een complete gezondheidsfilosofie aan vooraf. Een filosofie die inmiddels al 125 jaar oud is maar actueler is dan ooit!

In de 19e Eeuw ontdekte en onderzocht pastoor Sebastian Kneipp wat ervoor nodig is om gezond te leven en goed in je vel te zitten. Na vele jaren onderzoek en ervaring legde hij zijn theorieën vast in boeken en in 1891 droeg hij de rechten van al zijn kennis over aan zijn vriend, de apotheker Leonhard Oberhäußer. Hierbij gaf Kneipp Oberhäußer ook toestemming om producten te ontwikkelen met daarop zijn naam en afbeelding. De basis voor het merk Kneipp was gelegd.

Leonard Oberhäußer heeft het gedachtengoed van Kneipp met veel toewijding en verantwoordelijkheid aangenomen. Ook in deze tijd hechten de medewerkers van de Kneipp waarde aan de geschiedenis en de filosofie van Kneipp. De vijf-pijlers-filosofie van Sebastian Kneipp is de 'Mission Statement' van het merk.

 

 

Werkzaamheid en natuurexpertise sinds 1891

Kneipp® ontwikkelt vernieuwende natuurlijke producten die werkzaam zijn voor lichaam en geest. Elk product is gebaseerd op de visie van Sebastian Kneipp waarin de vijf pijlers water, voeding, planten, beweging en balans met elkaar verweven zijn.

Kneipp. Natuurlijk genieten.

Zoals Kneipp het gewild zou hebben

De Kneipp filosofie is niet alleen de basis voor de producten. Het gehele productieproces vanaf de aankoop van grondstoffen tot de levering van eindproducten is in lijn met de ideeën van onze grondlegger. Bij elke stap is het doel om eerlijk, verantwoordelijk en ecologisch te handelen en te zorgen voor goede kwaliteit. Kneipp wilt daarnaast ook een goede werkgever zijn voor zijn medewerkers.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant:

Duurzaamheid

Duurzaamheid is meer dan het licht uitdoen. We werken er elke dag aan een beetje beter te worden.

Duurzaamheid en Kneipp

Balans leidt tot betrokkenheid

Het creëren van balans tussen geven en nemen is belangrijk.

Kneipp's maatschappelijke betrokkenheid

Producten met kwaliteit

Het merk Kneipp staat al 125 voor kwaliteit. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het zo blijft. Beloofd.

Wat verstaan we onder kwaliteit?

Waar staat Kneipp voor?

Kneipp handelt en produceert conform de filosofie van Sebastian Kneipp.

De Bedrijfsfilosofie van Kneipp