Kneipp is tegen dierproeven

Worden de Kneipp producten op dieren getest?

Nee. Wij willen graag benadrukken dat wij tegen dierproeven zijn, dat wij zelf geen dierproeven uitvoeren en dat wij ook geen opdracht geven voor dierproeven aan andere partijen.

En de details? Wat is jullie beleid?

Wij zijn tegen dierproeven. Wij testen de werkzaamheid en verdraagzaamheid van onze verzorgingsproducten en cosmetische ingrediënten uitsluitend in samenwerking met menselijke vrijwilligers, met behulp van alternatieve testmethoden.

Waarom staat er op de producten van Kneipp geen dierproefvrij logo?

Wij willen open en eerlijk zijn. Kneipp heeft nooit dierproeven uitgevoerd maar wij kunnen niet voor 100% garanderen dat de ingrediënten van onze producten niet in een ver verleden door leveranciers op dieren zijn getest. Daarom hebben wij ervoor gekozen om het dierproefvrij logo niet op onze producten te vermelden.

Wat doet Kneipp in China?

Het is bekend geworden dat de Chinese overheid regelmatig op eigen initiatief nieuw geregistreerde cosmeticaproducten test op dieren. Sinds wij hiervan op de hoogte zijn introduceren wij geen nieuwe producten meer op de Chinese markt. Wij willen in geen geval aanleiding geven tot dierproeven. Er zijn alleen producten in China te koop die in het verleden al zijn geregistreerd of producten waarvoor geen registratie vereist is.

Dit jaar loopt het invoerrecht van verschillende Kneipp producten ten einde. We zullen deze producten niet opnieuw registeren. Als alternatief kunnen de inwoners van China een uitgebreide keuze aan Kneipp producten kopen via online winkels die gevestigd zijn in vrije handelszones buiten China. Op deze wijze is registratie voor invoer niet vereist en worden deze producten niet op dieren getest.

Wetgeving

  • Sinds 11 september 2004 zijn dierproeven op cosmeticaproducten verboden in de EU. Dus er geldt in de EU al meer dan 10 jaar een test- en handelsverbod voor dierproeven.
  • Vanaf 11 maart 2009 is het ook verboden om cosmetische ingrediënten op dieren te testen als er alternatieve testmethoden beschikbaar zijn.
  • Sinds 11 maart 2013 geldt in de EU een algeheel verbod op dierproeven. Dus voor alle cosmetische ingrediënten geldt nu een test- en verkoopverbod zonder uitzonderingen. Uiteraard volgen wij deze nieuwe wetgeving die omschreven is in Artikel 18 van de EU Verordening EG-nummer 1223/2009.

Dit vind je misschien ook interessant:

Duurzaamheid

Duurzaamheid is meer dan het licht uitdoen. We werken er elke dag aan een beetje beter te worden.

Duurzaamheid en Kneipp

Balans leidt tot betrokkenheid

Het creëren van balans tussen geven en nemen is belangrijk.

Kneipp's maatschappelijke betrokkenheid