Bedrijfsfilosofie

Kneipp staat voor werkzame producten en natuurlijk genieten. Dit is de basis voor al onze producten; het beste uit de natuur gecombineerd met het beste uit de wetenschap. Vanaf het eerste begin van het merk Kneipp, staat het behoud van de gezondheid centraal bij de ontwikkeling van de producten.

 • Natuurlijk verzorgende werkstoffen
 • Zonder conserveringsmiddelen
 • Zonder paraffine, siliconen en minerale oliën
 • Huidverdraagzaamheid bevestigd door dermatologen
 • Kneipp respecteert het welzijn van mensen en dieren

Gezondheid en natuur met elkaar verbonden

Ook vandaag nog ontwikkelen wij producten met in ons achterhoofd de wensen van de mensen die onze producten gebruiken. En natuurlijk staat alles ook in het teken van de vijf pijlers van Sebastian Kneipp: water, planten, beweging, voeding en innerlijke balans.

Wij hebben het thema kwaliteit zeer hoog in het vaandel staan. Een eersteklas kwaliteit van plantaardige grondstoffen is uitgangspunt bij de ontwikkeling van onze producten. Wij gebruiken ook geavanceerde analysemethoden en innovatieve productietechnieken om de kwaliteit te waarborgen. Of het nu gaat om een bad- of huidverzorgingsproduct, de kwaliteit moet uitstekend zijn, alsof het een medicijn betreft.

De uitzonderlijke hoge kwaliteitsstandaard is het resultaat van de lange geschiedenis die het merk Kneipp kent. Daarbij zijn zorgvuldige samenstelling van de ingrediënten, de wetenschappelijke studies en de sinds generaties aanwezige kennis van natuurwetenschappen en farmaceutische  kennis bepalend.

Vanzelfsprekend worden er geen dierproeven door Kneipp uitgevoerd of opdracht tot dierproeven gegeven.

Productcertificering

Omdat wij cosmetische en pharmaceutische producten produceren, stellen wij hoge eisen aan de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten en de uitvoering van onze dagelijkse activiteiten. Ook de thema’s milieu en arbeidsveiligheid hebben onze prioriteit. De vele certificaten die regelmatig door onafhankelijke deskundigen aan onze producten worden toegekend, bevestigen onze inzet hierin. Zo hebben wij de volgende certificaten toebedeeld gekregen:

 • Certificaten voor productkwaliteit
 • Licentie voor het vervaardigen van geneesmiddelen (Ochenfurt-Hohestadt)
 • Licentie voor het vervaardigen van geneesmiddelen (Heidingsfeld)
 • Garantie van de voedselveiligheid: FSSC 22000
 • Certificaten op het gebied van Biologie en milieubescherming
 • Milieucertificaat: Green Brands
 • Ecocert kwaliteitscertificaat voor natuurcosmetica

Innovatie; onze passie

Sebastian Kneipp wilde dat zijn therapieën wetenschappelijk verantwoord waren.
Voor ons Kneipp medewerkers is de opdracht nog steeds om de werking van ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Onze productontwikkeling vindt daarom plaats in zeer nauwe samenwerking met specialisten van de afdeling R&D (Research & Development). De nieuwe producten worden ook altijd door middel van onafhankelijk wetenschappelijke studies op effectiviteit getest.

Kneipp heeft in haar 125 jarige bestaan nooit gebruik gemaakt van dierproeven voor cosmetica. Dermatologische testen voor onze verzorgingsproducten vinden enkel en allen plaats op vrijwillige testpersonen in samenwerking met onafhankelijke dermatologen.

Samengevat

Onze geschiedenis van ons merk die verweven is met het verhaal en de filosofie Sebastian Kneipp maakt ons uniek. De theorie over de vijf pijlers is nog steeds de basis voor ons productassortiment.

Dit vind je misschien ook interessant:

De vijf pijlers van Kneipp

Van Kneipp leren

Jouw huid - onze wetenschap

Kneipp Huidonderzoek