Digitale Detox

Digitaal detoxen doe je zo!

"Me-time" betekent bewust en regelmatig tijd voor jezelf nemen en jezelf op iets trakteren. In onze drukke, snelle en digitale wereld gaat me-time er vaak bij in.Eindelijk meer metetime door digitale detox

Voortdurend ratelen, knipperen en rinkelen - onze smartphones zijn voortdurend in gebruik en gunnen ons geen vrije tijd. Er is hoop voor degenen die weer naar een beetje meer van de echte wereld verlangen: het heet smartphone detox. Neem tijd voor jezelf, in het hier en nu, op de bank, tijdens het sporten of in bad ...

Doe het rustig aan en trakteer jezelf op meer metetime via Digital Detox

Naast het bed, tijdens het koken, zelfs op het toilet - onze smartphones volgen ons waar we ook gaan. Technologie is nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde gebruiker zijn smartphone ongeveer 80 keer per dag ontgrendelt - dat is ongeveer om de twaalf minuten. Het ding in onze handen heeft onze volledige aandacht. We halen vaak routinematig ons mobiele toestel tevoorschijn: terwijl we op de trein wachten, om te weten hoe laat het is of om de weg op te zoeken. Pushberichten dwingen ons naar onze mobiele telefoon te grijpen. De updatefunctie in elke app voedt ons elke seconde met nieuws, likes en commentaren.

Maar hoe hoger de digitale stressfactor, des te vaker ontstaat bij veel mensen het verlangen naar een smartphonevakantie. We willen weg van Facebook, Instagram en andere social media kanalen. We willen naar de echte wereld, waar mensen met elkaar praten en door echte tijdschriften bladeren. Het goede nieuws is: sociale en virtuele druk kan echt worden getemd.

Reis de wereld rond en gun jezelf meer metetime via Digital Detox

Smartphone detox: bewust offline genieten

Smartphone detox is de naam van de tegenbeweging tegen digitale consumptie. Dit betekent niet dat de mobiele telefoon volledig uit het dagelijkse leven moet worden gebannen. Het maakt het leven tenslotte een stuk makkelijker. Het heeft als doel niet langer zonder nadenken toe te geven aan de verleidingen van de online wereld, maar bewuster te consumeren, te genieten van zonsondergangen en andere mooie alledaagse momenten - in plaats van ze te liken, te delen of er commentaar op te leveren.

De volgende tips laten zien hoe zo'n kuur eruit kan zien.

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Donkerharige vrouw met krullen ontspant in de badkuip.

Ontspanning in de badkuip

Vrouw zit met gebogen benen in een badkuip met schuim.

Tips voor een perfect badmoment!

Gezonde vetten in verschillende presentatievormen.

Alles over gezonde vetten

Vrouw neemt een pauze bij een houten brug in het bos en geniet van de natuur.

Bosbaden: een boswandeling is een powerboost voor je gezondheid