Zomer, zon, zonneschijn! Als de dagen langer worden en de kleren korter, is er weer een heel bijzondere soort in het hoogseizoen: de sokken-in-sandalen-drager. Of het nu in een ijssalon, aan het meer of in een winkelcentrum met airconditioning is, dit (modieuze) fenomeen is tijdens de zomermaanden bijna overal te vinden. De vraag of dit een tactische strategie is, wordt niet uit de lucht gegrepen. Misschien is het de prototypische sokken-in-sandalen drager gewoon niet gelukt om zijn voeten op tijd zomerklaar te krijgen? Hoe dan ook, met onze tips voor voetverzorging hoeven we onze voeten deze zomer niet langer te verstoppen achter witte tennissokken. Hoe krijg je thuis in een paar stappen je voeten zomerklaar? We zullen je laten zien...

Voetenbad: Voeten in een emmer water. Nieuw water wordt toegevoegd in een glazen karaf.

Hoe voetverzorging thuis werkt

Voor een voetverzorging zoals in een schoonheidssalon, trakteert je je voeten eerst op een aangenaam lauw voetenbad van ongeveer 37 graden Celsius. Het warme water maakt de huid van je voeten mooi en soepel - de beste voorwaarde voor de verdere voetverzorging. Zorg ervoor dat je je voeten niet te lang in het voetbad laat, anders wordt je huid te zacht en wordt deze vatbaarder voor verwondingen en ziektekiemen tijdens de daaropvolgende pedicure. Maak je voetbad af voordat de huid van je voeten rimpelig wordt.


Je hoeft trouwens geen hoogtechnologisch apparaat met massagefunctie aan te schaffen voor je kleine voetenspa; een eenvoudige teil met water doet het even goed. Als je een kleine massage niet wilt missen, kun je de reflexzones op je voetzolen stimuleren door ze te masseren met een egelbal.


Tip: Gebruik speciale toevoegingen zoals voetbadkristallen voor dat extra wellness-gevoel.

Vaarwel eelt!

Vaarwel eelt!

Eelt op de voeten kan niet altijd worden vermeden door lang te staan, te krappe schoenen te dragen of zelfs nieuwe schoenen aan te trekken. De beste manier om het te verwijderen is met een puimsteen of een fijne eeltvijl na een voetbad.

Ken je onze Kneipp-voetbadkristallen met calendula en sinaasappelolie al? De citrusgeur van de natuurlijke, essentiële sinaasappelolie vitaliseert en verfrist je zintuigen. De voetbadkristallen reinigen, ontgeuren en verzachten het eelt op milde wijze - de ideale voorbereiding op de verdere voetverzorging. Voor de verzorging daarna is onze herstellende voetbutter geschikt.

Natuurlijk dieptezout druppelt naar beneden in een houten kom.

Wist je dat?

Al onze Kneipp-voetbadkristallen bevatten natuurlijk dieptezout. Dit wordt gewonnen uit zuiver natuurlijke pekel in Europa's enige overgebleven panzoutfabriek, de Luisenhall zoutfabriek. Het oorspronkelijke zout van de Luisenhall zoutfabriek wordt op een diepte van 460 meter gewonnen uit de pekel van een 250 miljoen jaar oude oerzee. De natuurzuivere pekel is vrij van chemische additieven en schadelijke milieu-invloeden.

Afwisselend voetbad: Voeten in een kom met koud water. Ernaast een emmer met heet water.

Warm of koud? Het afwisselende voetbad

De wisseldouche is een van de bekendste waterbehandelingen van Sebastian Kneipp. Trouw aan het motto: wat goed is voor het lichaam, kan geen kwaad voor de voeten, is het wisselvoetbad ook een van de populairste Kneipp-waterbehandelingen. Door de temperatuursveranderingen profiteer je van talrijke positieve effecten, zoals de versterking van het immuunsysteem of de eerste hulp bij hoofdpijn.

Droog je voeten goed af na een voetbad - ook tussen de tenen. Voor de daaropvolgende nagelverzorging kun je de nagelriemen, die door het voetbad zacht zijn geworden, voorzichtig terugduwen met een rozenhoutstaafje. Na het voetbad is ook het perfecte moment om je teennagels te knippen. Knip je teennagels ongeveer een keer per maand, want je nagels mogen niet langer groeien dan de uiteinden van je tenen. Wij raden aan om een teennagelschaar van hoge kwaliteit te gebruiken voor het knippen.

Last but not least: zorg voor je voeten

Maak je voeten af en verwen ze met een vochtinbrengende voetcrème. Droge voeten hebben baat bij een regelmatige behandeling met crème. Speciale voetcrèmes met urea zijn bijzonder geschikt voor de verzorging van je voeten, omdat urea het vocht in de huid bindt en beschermt tegen uitdroging.

Vrouw staat tot haar knieën in een natuurlijk waterlichaam en knijpt.

Blijf koel - zelfs op warme dagen

Als uw voeten zwaar en pijnlijk aanvoelen na een warme zomerdag of als uw benen opgezwollen zijn, kan watertrappelen helpen. Dit werkt ook zonder veel moeite in de dichtstbijzijnde beek of badkuip. De koude stimulans van de Kneipp-toepassing bevordert de bloedsomloop en is een natuurlijke remedie voor vermoeide benen. U kunt hier vinden hoe u hydrotherapie moet uitvoeren:

Verkoelende voetcrèmes zijn een praktische verfrissing voor tussendoor. Onze Kneipp Hydro Voetcrème is intensief hydraterend, verfrissend en verkoelend. Het aangename en merkbare verkoelende effect doet vermoeide voeten en benen snel opleven.

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Lachende blonde vrouw in de douche.

Wisseldouches zijn in de mode. Maar hoe werkt het?

Handen terwijl je de lotion aanbrengt.

Handverzorging - Waar let je op en wat is de beste handcrème voor jou?

Woman dips feet in wise bucket and pours water with glass water carafe.

Healthy feet are important for the whole body. Prevent colds!

Vrouw trapt water in een meer met een houten leuning.

Hoe water de bloedsomloop stimuleert