Handen glijden in ondiep water.
Handen glijden in ondiep water.
Beleef je Kneipp-moment

De filosofie van Sebastian Kneipp

Vaak zijn het eenmalige momenten, ervaringen en avonturen die je veranderen. Soms zorgen ze voor een positieve wending in je hele leven, soms redden ze gewoon de dag. Ook Sebastian Kneipp nam een besluit dat zijn leven veranderde: om zijn ernstige tuberculose te behandelen, besloot hij de zogenaamde waterkuur een kans te geven. Het zelfexperiment in de koude Donau had effect en zette een ontwikkeling in gang die Kneipp wereldwijd bekend maakte als de "waterdokter" en die uiteindelijk leidde tot het ontstaan van het merk Kneipp.

Sindsdien is er één kerngedachte die ons leidt: Wij creëren momenten die een positief effect op jou hebben - jouw Kneipp-moment.

Kneipp Momenten: Geluk dat werkt

Het zijn immers de kleine momenten van geluk die ons dagelijks leven opvrolijken en ons nieuwe energie geven: de vreugde in de ogen van uw dierbaren wanneer u aan hen denkt met een klein geschenk. Een verkwikkende douche die levenskrachten opwekt. Een diep ontspannend bad dat je afremt. Het gevoel van een zachte huid na het aanbrengen van de lotion. Diep ademhalen met een goed kopje thee...


Wij willen u zoveel mogelijk van deze momenten bieden - gebaseerd op de 5-pijler filosofie van Sebastian Kneipp.

Het menselijk lichaam is wonderbaarlijk en elk deel heeft zijn verzorging nodig.

Portret van Sebastian Kneipp
Sebastian Kneipp

De 5 pijlers van Sebastian Kneipp

De ervaring dat het mogelijk is om een ernstige, toen levensbedreigende ziekte te genezen met ijskoude baden was een echte aha-ervaring voor Sebastian Kneipp. Hij nam dit als een gelegenheid om de verschillende remedies van de natuur te onderzoeken.

Hoe Sebastian Kneipp's 5 pilaren een geheel maken

Bij de Kneipp-kuur is de eerste van de Kneipp-pijlers, water, zeker ook de bekendste. De filosofie van Sebastian Kneipp wordt echter pas een holistische benadering van gezond leven door de interactie van alle vijf de pijlers. Het gaat echter nooit om zelfoptimalisatie en perfectionisme. Nooit over competitiesport, maar lichaamsbeweging. Nooit over ascetische verzaking, maar gezonde voeding. Balans is de sleutel. En zo kunnen de tips van Sebastian Kneipp flexibel worden toegepast op ieder van ons. Probeer het maar eens...