Zeer droge huid en neurodermitis
Zeer droge huid en neurodermitis

Zeer droge huid en neurodermitis

Het is niet voor niets dat mensen het hebben over zich ongemakkelijk voelen in hun eigen vel in onaangename situaties. Huidproblemen belemmeren vaak alle aspecten van het dagelijkse leven en verhinderen ons soms zelfs om ons vrij en zorgeloos te bewegen.

Teunisbloemolie helpt de droge huid te verzorgen

Rijke plantaardige oliën zijn bijzonder geschikt voor de verzorging van de zeer droge huid (hetzij door aanleg, hetzij gewoon door de droge lucht van de verwarming), met inbegrip van atopische dermatitis. In onze Special Care lijn wordt de olie van teunisbloemzaden gebruikt. Verzorgingsproducten met teunisbloemolie hebben een huidkalmerende, ontstekingsremmende werking en dienen zo voor het behoud van de gezondheid van de gestreste huid met neiging tot droogte en neurodermatitis.


De goede doeltreffendheid wordt ook bevestigd door de producttest van K-Tipp, een groot Zwitsers consumententijdschrift, met de titel "Slechts één derde bodylotion helpt bij droge huid". Het resultaat: "Wat de hydratatie betreft, deed de teunisbloem body milk van Kneipp het het best", oordeelde het tijdschrift.

Symptomen van neurodermitis

Neurodermitis is een lastig probleem. Deze ontstekingsziekte van de huid komt vrij vaak voor - meestal bij kinderen en jong volwassenen. Het manifesteert zich als een rode, schilferige, gevoelige en zeer droge huid. Door de jeuk en het vele krabben gaat de huid vaak barsten.


Medische huidverzorging voor zeer droge huid en neurodermitis

Bij de behandeling van een zeer droge huid of atopische dermatitis kunnen medicinale huidverzorgingsproducten helpen om de huidklachten te verlichten en het huidbeeld te verbeteren.


De volgende actieve bestanddelen zijn bijzonder geschikt:

Teunisbloemolie helpt bij een zeer droge huid

Teunisbloemolie wordt gewonnen uit de rijpe teunisbloemzaden en bevat een buitengewoon hoog gehalte aan gammalinoleenzuur, dat bijzonder heilzaam is voor de huid van mensen met neurodermitis. Teunisbloemolie heeft een intensief kalmerend effect en ondersteunt het regenererend vermogen van de huid.

Sheaboter maakt de huid soepel

Karitéboter wordt verkregen uit de geplette pitten (zaden) van de karitéboom (Butyrospermum parkii) door persing. De pitten bestaan tot 50 procent uit vet. Het bijzondere aan karitéboter is het hoge gehalte aan onverzeepbare bestanddelen. Het maakt de huid soepel en heeft een sterk hydraterende werking.

Amandelolie is geschikt voor alle huidtypes

Amandelolie wordt verkregen door persing van de rijpe zaden van de amandelboom en is al sinds de oudheid een van de kostbaarste plantaardige oliën, vanwege het hoge gehalte aan oliezuur. Amandelolie ondersteunt de vochtbalans van de huid. Het wordt snel geabsorbeerd en wordt goed verdragen, zelfs door de gevoelige huid en de babyhuid.

De altijdgroene jojobastruik groeit in extreem droge gebieden en kan een hoogte van 4 meter bereiken. De zaden (noten) bevatten hoogwaardige was (die abusievelijk olie wordt genoemd) die vloeibaar is bij kamertemperatuur. Het is rijk aan onverzadigde vetzuren. Jojoba beschermt de huid tegen uitdroging zonder een vettig laagje achter te laten.

Zonnebloemolie wordt gewonnen uit de zaden van de zonnebloem en is rijk aan onverzadigde vetzuren (bv. linolzuur). Het geeft een mooi, glad huidgevoel.

De peervormige vrucht, die tot 1,5 kg weegt, rijpt niet aan de boom maar pas na het plukken. De avocadovrucht heeft een oliegehalte van 40-80 procent en is rijk aan onverzadigde vetzuren. De olie is zeer goed houdbaar en laat een heerlijk fluweelachtig gevoel achter.

De beroemde vetoplosbare beschermende vitamine E (INCI-naam: Tocopheryl Acetate) heeft een regenererende en ontstekingsremmende werking. Het beïnvloedt de regeneratie van de huidbarrière en heeft een antioxiderende werking als radicaalvanger. Het ondersteunt ook de celvernieuwing.

Allantoïne is een stof die in sommige planten voorkomt (bijvoorbeeld in smeerwortel). Het belangrijkste effect ervan is dat het de huid kalmeert en een anti-irriterende werking heeft. Bovendien heeft allantoïne huidverzachtende eigenschappen en verbetert zo het uiterlijk van de huid.

Ureum is een bestanddeel van natuurlijke vochtvasthoudende factoren die in de menselijke huid voorkomen. Het verhoogt het vochtgehalte in de bovenste lagen van de huid, waardoor vocht wordt afgestaan en vastgehouden. Urea stabiliseert ook de huidbarrière.

Kneipp® voor de zeer droge huid tot en met neurodermitis

Een consequente en vooral aangepaste huidverzorging kan een positieve invloed hebben op de ongemakken van een zeer droge huid en een huid met neiging tot neurodermitis. Kneipp heeft speciaal voor dit doel een uitgebreide productlijn op basis van teunisbloem ontwikkeld.

Teunisbloemolie, die uit de zaden wordt gewonnen, heeft een buitengewoon hoog gehalte aan waardevol gamma-linoleenzuur, dat de huid van neurodermitis-patiënten bijzonder rijkelijk bevoorraadt.


De producten in deze Special care lijn verbeteren het uiterlijk van de huid, verhogen het vochtgehalte en ondersteunen de natuurlijke barrièrefunctie van de huid. De werking en de tolerantie zijn getest en bevestigd door dermatologen.

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Donkerharige vrouw zit op een tapijt en cremeert haar benen.

Verzorg de huid met de juiste Kneipp tips voor elk huidtype