Schenk aandacht aan je rug

Het is belangrijk om aandacht aan je rug te besteden. Maar er kan ook veel worden bereikt in het dagelijks leven:

Als je veel aan een bureau werkt, loop je het risico op spanningen door een verkeerde zithouding.


Probeer daarom zo vaak mogelijk van zithouding te veranderen - rechtop, achterover leunend en loungend. Zitballen en ergonomische draaistoelen zijn hiervoor ideaal.

Nog een tip voor bureauzitters: sta zo vaak mogelijk op - bijvoorbeeld bij een telefoongesprek. Het is echter beter om uw collega rechtstreeks te bezoeken in plaats van hem of haar te bellen.


En natuurlijk: neem de trap in plaats van de lift en gebruik uw lunchpauze voor een wandeling. Zelfs een korte wandeling rond het gebouw is beter dan niets.

80 procent van de chronische rugpijn wordt veroorzaakt door te weinig beweging. Dus ga er op uit :-) Regelmatig wandelen (ook bij slecht weer en in de winter), wandelen en fietsen (in plaats van de bus te nemen) ondersteunen uw rugspieren.

Vermijd eenzijdige bewegingen. Monotone stress leidt tot slijtage en spierspanning. Concreet betekent dit af en toe de andere hand gebruiken tijdens een beweging of, als het niet anders kan, tegenbewegingen en strekoefeningen doen om te compenseren. Vermijd stress. Dit leidt ook tot spierspanning.

Als u aan sport doet: doe een warming-up en rek uw spieren van tevoren. Als u niet aan sport doet: word actief! Alles is goed voor je rug, of het nu gaat om zwemmen, fietsen, hardlopen of wandelen. Lichte sport is genoeg, je hoeft geen wedstrijdsporter te worden.

De kracht van planten

De hemelse kracht van duivelsklauw - geneest een veelheid van ziekten

Van Arnica tot Citroenverbena: Het Kneipp Plantenwoordenboek

Natuurlijke essentiële oliën beïnvloeden ons welzijn door hun geur.

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Vrouw in sportkleding die haar benen strekt op een bospad.

Tips om spierpijn na het sporten te voorkomen.

Vrouw neemt een pauze bij een houten brug in het bos en geniet van de natuur.

Bosbaden: een boswandeling is een powerboost voor je gezondheid