Mindfulness kruipt in je huid: dat staat niet alleen op de advertenties voor onze Mindful Skin gezichtsverzorgingslijn, het zit ook in de formules van de producten.

Met hen besteden we aandacht aan de behoeften van uw huid. Wij letten ook op natuurlijke ingrediënten die een blijvend effect hebben en niet alleen op het (huid)oppervlak blijven liggen.

Jonge roodharige vrouw raakt haar gezicht aan

Tot de producten van de Mindful Skin-serie aan deze vereisten voldeden, hebben we veel vrouw en mankracht in de ontwikkeling gestoken en intensief basisonderzoek verricht. Het resultaat: natuurlijke gezichtsverzorging op basis van plantaardige werkstoffen voor alle huidtypes - van normale tot droge huid.

Video: kruidenoliën voor huidverzorging
Die Wirkstoffe pflanzlicher Öle integrieren sich gut in die Hautbarriere.

Hoe werkt natuurlijke gezichtsverzorging?

Natuurlijke huidverzorging wordt gekenmerkt door het gebruik van plantaardige actieve bestanddelen. Deze hebben het voordeel dat ze meestal goed worden geaccepteerd en opgenomen door onze huid. Zo bevatten plantaardige oliën lipiden die vergelijkbaar zijn met die van de huid. Door hun gelijkenis met de huideigen lipiden worden ze goed door de huidbarrière opgenomen en kunnen ze daar optimaal worden gebruikt.

Jürgen Blaak, Hoofd Cosmetic Science and Regulatory Affairs bij Kneipp, legt uit: "Bij de ontwikkeling van de Mindful Skin-producten hebben we de filosofie van de vijf pijlers van Sebastian Kneipp en onze daarop gebaseerde knowhow over plantaardige actieve ingrediënten gecombineerd met wetenschappelijke expertise op het gebied van moleculaire biologie en modern in vitro en in vivo huidonderzoek - in lijn met ons motto 'Best of Science - Best of Nature'."

Als onderdeel van ons onderzoek met de 3D huidmodelzijn drie planten naar voren gekomen als de actieve ingrediënten die nu de basis vormen voor onze Mindful Skin-lijn: Licorice, Schisandra en Golden Rose. Het resultaat zijn natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten waarvan is bewezen dat ze de huideigen processen activeren voor meer vocht, energie en bescherming.

Mindful Skin gezichtscrème: beschermt uw huid

Onze huid wordt elke dag blootgesteld aan een grote verscheidenheid van milieu-invloeden. Terwijl wij de huid van ons lichaam ten minste gedeeltelijk beschermen met kleding, wordt ons gezicht blootgesteld aan alles wat onze moderne wereld aan verontreinigende stoffen te bieden heeft. Fijn stof, rook, gassen en, ten laatste sinds de uitvinding van de smartphone, een overdosis kunstmatig blauw licht.

We kunnen nauwelijks aan deze stress ontsnappen, dus moeten we onze gezichtshuid tegen stress beschermen. Essentieel hiervoor is een intacte, goed functionerende huidbarrière. Maar hoe kunnen we onze huidbarrière ondersteunen?

Een jonge vrouw ruikt aan een calendula bloem.
Die Goldrose ist auch als Calendula bekannt.

Bij ons onderzoek op het 3D-huidmodel is gebleken dat de gouden roos hiervoor het optimale ingrediënt is.

De extracten van de gele bloeiende plant beschermen de huid met natuurlijke anti-oxidanten, ze stimuleren de zelfbescherming van de huid en ondersteunen zo de regeneratie van de huidbarrière.

De doeltreffendheid van de gouden roos komt ook tot uiting in het eindproduct. In samenwerking met onafhankelijke partners hebben we de Mindful Skin Protective Day Cream en de Regenerating Night Cream in klinische studies getest:

Gezichtscrème met antiverontreinigingseffect

Verontreinigende stoffen in de lucht, zoals uitlaatgassen en fijn stof, laten uw huid niet alleen onzuiver aanvoelen, maar kunnen ook de beschermlaag verzwakken en irritatie veroorzaken. De mogelijke gevolgen variëren van pigmentstoornissen van de huid tot een ongelijkmatige teint, een doffe, droge huid en de vorming van rimpels. We hebben het anti-vervuilingseffect van onze Mindful Skin gezichtscrèmes getest op een groep vrijwillige vrouwen tussen 18 en 60 jaar. Als onderdeel van de studie werd een klein deel van hun huid blootgesteld aan sigarettenrook (zonder de ademhalingswegen bloot te stellen). Sigarettenrook is een beproefde manier om vervuilde lucht na te bootsen, aangezien die meer dan 5.000 chemische stoffen bevat.

Als de testpersonen gedurende 14 dagen Mindful Skin Protective Day Cream hadden gebruikt voordat ze hun huid blootstelden aan sigarettenrook, was hun huidbarrière beschermd en was de integriteit en dus de weerstand ervan zelfs versterkt. Proefpersonen die de crème niet eerder hadden gebruikt, vertoonden een gemiddeld verlies van 20 procent in de integriteit van de huidbarrière na blootstelling aan sigarettenrook.

In de wetenschappelijke studie naar Mindful Skin Regenerating Night Cream gebruikten de testpersonen de crème nadat de huid was beschadigd door sigarettenrook. Na 14 dagen gebruik was de lipidenstructuur van de huidbarrière voor 156 procent hersteld of zelfs nog extra versterkt.

Met de natuurlijke regeneratiefunctie van de huid, d.w.z. zonder de ondersteuning van onze nachtcrème, bedroeg het regeneratiepercentage "slechts" 108 procent.

Gezichtscrème met anti-blauw licht effect

Kunstmatig blauw licht zorgt ervoor dat uw huid haar elasticiteit verliest en sneller veroudert. Bovendien kan dit hoogenergetisch HEV-licht een vale teint, een droge huid, ouderdomsvlekken en pigmentatie veroorzaken.

Als je bedenkt hoe lang we elke dag voor onze notebook, smartphone en tv zitten, klinkt dit helemaal niet goed. Om het anti-blauw licht effect van onze Mindful Skin gezichtsverzorging te testen, hebben we een klein deel van de huid van onze vrijwilligers, ook vrouwen tussen 18 en 60 jaar, belast met blauw licht met een golflengte van 450 nanometer.

Als de vrouwen gedurende 14 dagen vóór de blootstelling aan blauw licht de dagcrème van Mindful Skin hadden gebruikt, was de lipidenstructuur van hun huidbarrière daarna vrijwel onbeschadigd. De testgroep die onze dagcrème niet had gebruikt, vertoonde na de Blue Light behandeling schade in de vorm van een gemiddelde afname van 22 procent in de integriteit van de huidbarrière.

We hebben ook de doeltreffendheid van de Mindful Skin nachtcrème kunnen aantonen door middel van een wetenschappelijke studie: Bij vrouwen die onze nachtcrème gedurende 14 dagen gebruikten nadat hun huid beschadigd was door blauw licht, werd de huidbarrière met 98% hersteld. In de controlegroep, die onze nachtcrème niet had gebruikt, was er zelfs nog meer schade aan de huidbarrière.

Conclusie:De Mindful Skin dag- en nachtcrème met gouden roos beschermen en regenereren de door het milieu gestreste huid op natuurlijke wijze.

Mindful Skin: hydratatie voor een stralende huid

Heeft u het gevoel dat uw huid dorstig is? Maar intensieve verzorgingscrèmes zijn een beetje te veel van het goede? Wij hebben de perfecte hydro-booster voor uw normale tot droge huid: In ons basisonderzoek op het 3D-huidmodel heeft zoethout de race gewonnen onder de geteste plantenextracten. Het extract van zoethoutwortel verhoogt de celactiviteit en voorziet uw huid van vocht.

Voor onze Mindful Skin producten hoeven we echter geen zoethout te raspen. De doeltreffendheid van onze producten met zoethoutextract werd duidelijk aangetoond in een klinisch onderzoek bij vrijwilligers (vrouwen, 18 tot 60 jaar, droge huid). Er wordt gebruik gemaakt van corneometrie - een methode die de elektrische geleidbaarheid van de huid meet en zo het vochtgehalte ervan bepaalt.

Daaruit bleek dat de Mindful Skin 24h moisturiser het vochtgehalte van de huid 30 minuten na het aanbrengen gemiddeld met 30% had verhoogd. Na 24 uur was het vochtgehalte van de huid nog met 11 procent toegenomen.

In de 3D-vochtmapping wordt het voor-en-na-effect van de crème bijzonder duidelijk. Het resultaat is vooral te danken aan het hydro-activerende effect van het zoethoutwortelextract, dat op het 3D-huidmodel werd aangetoond. "We konden moleculair aantonen dat het extract de huideigen hyaluronzuurproductie activeert. Het is dus bewezen dat de crème een intensief, langdurig effect heeft en toch een lichte, niet-vette textuur heeft," legt Jürgen Blaak uit.

De verfrissende reinigingsgel past trouwens bij de 24-uur hydraterende crème van de Mindful Skin serie. Het reinigt grondig en is zacht voor uw huid.

Conclusie:De natuurlijke vochtinbrengende crèmes en reinigingsgels van Mindful Skin bieden een natuurlijke hydratatie en zijn de perfecte dorstlesser voor de normale tot droge huid.

Mindful Skin: de juiste huidverzorging voor een verzwakte en vermoeide huid

Wat heb je nodig om wakker te worden? Een koude douche? Een goede slok koffie? Of twee? We komen vaak niet ver zonder deze kleine hulpmiddelen. Onze huid is niet anders. In ons basisonderzoek naar het 3D-huidmodel zochten we onder de plantenextracten naar de juiste wake-up call en stuitten we op schisandra. De extracten van de helderrode druiven stimuleren de celactiverende processen in uw huid.

Het Mindful Skin Boosting Vitamin Serum en de Revitalising Eye Cream maken gebruik van de celactiverende werking van schisandra om uw huid een verfrissende energieboost te geven.

Maar hoe meet je een energie boost? Dat doe je niet. Het gevoel van vitaliteit en energie is zeer individueel, dus hebben we onze testgroep er gewoon naar gevraagd.


De revitaliserende oogcrème doet de huid fris aanvoelen, vond 96,4 van de ondervraagde vrouwen. 98,2 procent bevestigde dat de crème een voedende werking heeft op de gevoelige huid rond de ogen.


85,5 procent van de vrouwen tussen 18 en 60 jaar bevestigden dat het Boosting Vitamin Serum de huid er frisser doet uitzien.

90,9 procent vond het serum intens hydraterend.

Al bij al tonen de klinische studies en onderzoeken naar de doeltreffendheid van de Mindful Skin productlijn aan dat natuurlijke huidverzorging alles in zich heeft. Het hangt allemaal af van de juiste keuze van plantaardige ingrediënten.


Basisonderzoek op het 3D-huidmodel: de actieve ingrediënten van Mindful Skin en waarom we ze gekozen hebben


Wij houden ons al een hele tijd bezig met planten en hun werkzame bestanddelen. En toch stoppen we nooit met leren. In de traditie van Sebastian Kneipp hebben we daarom echt basisonderzoek gedaan voor de natuurlijke gezichtsverzorging Mindful Skin. Dit betekent dat wij niet alleen de doeltreffendheid van het eindproduct hebben getest, maar ook de afzonderlijke potentiële ingrediënten. Uit onze databank van ongeveer 300 plantenextracten hebben onze deskundigen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling er 40 geselecteerd die, op basis van onze ervaring, veelbelovende kandidaten waren voor de nieuwe gezichtsverzorgingsproducten. Deze 40 werden getest in het 3D-huidmodel.

Maar wat is nu precies een 3D-huidmodel en waarom is het nodig? Het zogenaamde in vitro huidmodel vindt zijn oorsprong in menselijke huidcellen die in het laboratorium worden vermeerderd. Dit is een natuurlijk proces: als huidcellen gewond raken, vormen ze nieuw weefsel om de ontstane kloof te dichten. Op die manier kunnen driedimensionale huidlagen in het laboratorium worden geproduceerd uit slechts enkele cellen. Het Kneipp-huidonderzoek maakt in het bijzonder gebruik van het epidermismodel, d.w.z. een model dat overeenkomt met de menselijke epidermis.

Het in vitro huidmodel heeft doorslaggevende voordelen: Proefpersonen die zich vrijwillig aanmelden voor studies reageren zeer individueel. Op het huidmodel konden wij het onderzoek van een groot aantal plantenextracten wetenschappelijk standaardiseren. Met vrijwilligers werken we dan alleen voor de stoffen die in het huidmodel de beste resultaten behaalden.

In onze proef werd het huidmodel behandeld met de geselecteerde plantaardige werkzame stoffen en vervolgens onderworpen aan een genanalyse.

Het bleek dat verschillende effecten werden waargenomen, afhankelijk van de werkzame stof:

  • In het huidmodel veroorzaakte het extract van de gouden roos de activering van genen die de vorming en stabiliteit van de huidbarrière regelen en bijdragen tot de bescherming tegen externe verontreinigende stoffen.
  • Na toepassing van het zoethoutwortelextract werd de activering waargenomen van genen die verband houden met de regulering van de huidvochtigheid en die relevant zijn voor de biosynthese van belangrijke structuren van de huidbarrière, zoals lipiden.
  • Het Schizandra-extract activeerde biosynthetische processen voor de vorming van belangrijke epidermale structuren in het in vitro huidmodel en stimuleerde zo de natuurlijke reconstructieprocessen van de huid.


Met ons fundamenteel moleculair biologisch onderzoek hebben wij aldus drie sterk activerende plantenextracten gevonden als actieve bestanddelen voor natuurlijke gezichtsverzorging. Nu kun je het zelf zien.

Duurzame gezichtsverzorging

Formule zonder microplastics, actieve ingrediënten op plantaardige basis: Met onze Mindful Skin gezichtsverzorgingslijn volgen we ons principe "Het beste van de wetenschap - het beste van de natuur".

Wij geven de voorkeur aan actieve ingrediënten op plantaardige basis - maar niet tegen elke prijs. Optimale compatibiliteit, bewezen doeltreffendheid en behoud van hulpbronnen zijn ook een focus bij Kneipp. Soms is dit de reden om andere dermatologisch nuttige stoffen te gebruiken: bijvoorbeeld panthenol om de huid te kalmeren. In de regel zijn onze producten dan ook geen gecertificeerde natuurcosmetica, ook al zou de formulering dat vaak wel toelaten. Desondanks hebben wij onszelf strenge kwaliteits-, veiligheids- en duurzaamheidsrichtlijnen opgelegd die veel verder gaan dan de huidige wettelijke situatie.


Ook voor de verpakking van onze producten hebben wij ambitieuze doelstellingen zoals verpakking van onze producten. De vouwdoosjes van de Mindful Skin serie zijn klimaatneutraal geproduceerd en de potjes en pompdispensers bevatten gerecycled maritiem plastic.

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Vrouw zit in de badkamer met een masker voor haar gezicht te lachen.

Sheetmaskers helpen bij een gestreste, droge of geïrriteerde huid.

pH waarde test strips op een tafel.

Hoe goed het met onze huid gaat, hangt ook af de pH-waarde.