Man in sportkleding aan het joggen in het bos.
Man in sportkleding aan het joggen in het bos.

5 tips voor zelfmotivatie

Wat doe je met het sleutelwoord zelfmotivatie? Hoe motiveer ik mezelf? Hoe slaag ik erin mijn innerlijke hindernis te overwinnen? Deze taak lijkt vaak een onoverkomelijke hindernis. En het maakt niet uit waartoe we onszelf willen motiveren: of we nu gewoon een brood willen bakken, de muren van de slaapkamer opnieuw willen verven of meer willen gaan sporten.


Het goede is dat kopiëren is toegestaan! Daarom zijn we op zoek gegaan naar een motivatiekunstenaar die in een gastartikel uitlegt hoe we gemakkelijk de stap naar zelfmotivatie kunnen zetten. Chris Bloom is blogger, podcaster en life coach en is een expert op het gebied van zelfmotivatie.

5 tips voor zelfmotivatie

Weet je wat gezonde en succesvolle mensen gemeen hebben? Het is geen discipline of grote wilskracht, maar gewoon de gewoonte om bewust tijd voor onszelf te nemen. Als we maar 15 tot 20 minuten per dag nemen om over onze doelen na te denken, kunnen we de kwaliteit van onze dag en dus ons leven aanzienlijk veranderen.

Portret van Chris Bloom.

Het maakt niet uit wat je doet, of je nu gaat schilderen, dagboeken schrijven, sporten of een nieuwe taal leert. De voordelen van een gewoonte zijn duidelijk en wetenschappelijk bewezen: Het verhoogt je bewustzijn, je productiviteit en helpt je stress te verminderen.


Je neemt dit positieve gevoel en het effect op je ziel en geest mee in je hele dagelijkse leven. De stap uit de comfort zone naar zelfmotivatie is echter niet gemakkelijk.

Hier geef ik je vijf tips over hoe je jezelf kunt motiveren en je dagelijkse leven effectiever kunt maken in zeven dagen.


1. Zoek uit wat je tegenhoudt: Kijk naar wat je echt tegenhoudt. Vaak denken we dat het te moeilijk of te ingewikkeld is. Maar meestal is het gemakkelijker dan we denken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een baan of een nieuwe taal wilt leren, begin dan gewoon meteen met onderzoek, praat erover met vrienden en ga ervoor zonder al te veel na te denken. 2.


2. Wees niet bang om fouten te maken: Fouten zijn goed en maken deel uit van ons leerproces. Net zoals een baby leert lopen en vaker valt, mag jij weer opstaan! Leer van je fouten en kijk uit naar de volgende.


3. Zet een intentie voor je dag: Als je een intentie voor je dag zet, leer je een zelfbepaald leven te leiden en je dag nog effectiever te gebruiken. Kun je niet spontaan iets bedenken? Wat dacht je ervan om vandaag een voornemen te maken om iedereen met een glimlach te ontmoeten. Niet zo moeilijk, toch? Begin klein!


4. Trakteer jezelf op een rustgevende stretch- of yogasessie! Een goede stretch- of yogasessie activeert je spieren en geeft je lichaam het signaal dat je klaar bent voor de dag. Het maakt je wakker, verhoogt je energieniveau en je productiviteit! 5.


5. Zoek samen een studiemaatje! Het is altijd moeilijker om jezelf alleen te motiveren, toch? Vraag een vriend om mee te doen, want gedeelde successen zijn dubbel motiverend!


En dat is het! Simpel, is het niet? Als je deze tips veertien dagen opvolgt, zal je leven aanzienlijk verbeteren en zal je ook genieten van alle voordelen van een gezonde mentaliteit. Begin morgen. Het zal je leven verbeteren. Ik beloof het je!

Frontaal portret van levenscoach en motivatiekunstenaar Chris Bloom.

Over: Chris Bloom

Chris Bloom is een levenscoach en mentor met een bijzondere focus op het ontsluiten van iemands potentieel en het overwinnen van angst. Naast zelfgenezingstechnieken zoals meditatie, is Chris gespecialiseerd in het authentiek uitleven van het zelf. Trouw aan zijn motto van "fake it till you make it" tot "face it till you make it!", helpt hij om innerlijke blokkades te herkennen en los te laten. Een belangrijke stap in zelfmotivatie.


Chris Bloom opFacebookenInstagramvolg

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Vrouw neemt een pauze bij een houten brug in het bos en geniet van de natuur.

Bosbaden: een boswandeling is een powerboost voor je gezondheid

Waterval in het groen.

Sebastian Kneipp ontdekte de helende kracht van water al in de 19e eeuw.

Twee handen ondergedompeld in water.

Sebastian Kneipp's holistische denken als gids voor een gezond leven.