Recycling van verpakkingen
Recycling van verpakkingen

Ons doel: 100% gerecyclede verpakking

Als je aan verpakkingsafval denkt, zie je waarschijnlijk stapels vies afval voor je. Veel mensen doen dat, maar verpakking is eigenlijk geen afval. In plaats daarvan moeten we ze leren zien als een waardevolle grondstof. Want dat zijn ze - als ze worden gerecycled. En dat is het addertje onder het gras.


Wereldwijd wordt slechts 14 procent van de plastic verpakkingen gerecycled¹. Verliezen tijdens het sorteren en verwerken verlagen dit cijfer nog verder. Het overgrote deel van alle verpakkingen vergaat op stortplaatsen, wordt verbrand of komt zelfs in de natuur terecht.


"Om ons milieu te beschermen, is het hoog tijd dat we de juiste stappen zetten in de ontwikkeling van verpakkingen. We nemen deze verantwoordelijkheid serieus en hebben onszelf stevige doelen gesteld", zegt Philipp Keil, hoofd van Kneipp Packaging Management.

De Kneipp-duurzaamheidsstrategie

Onze nieuwe duurzaamheidsstrategie omvat veel verschillende gebieden met betrekking tot milieuvriendelijkere verpakkingen. Het onderwerp van gerecyclede verpakkingen, zowel recyclebare verpakkingen als gerecyclede verpakkingen, is bijzonder belangrijk.


Op beide gebieden willen we tegen het einde van 2023 de kaap van 100 procent bereiken: Volledige recyclebaarheid en productie van alle plastic verpakkingen van gerecycled plastic. 


En dat is nog niet alles. Ons belangrijkste doel is om vanaf 2025 geen plastic cosmeticaverpakkingen meer te gebruiken. Daarom werken we nu al aan alternatieve materialen, zoals verpakkingen van hernieuwbare grondstoffen.

Voorbeelden van gerecycleerde verpakkingen

Wat we al bereikt hebben:

Met onze nieuwe duurzaamheidsstrategie hebben we onszelf een richtlijn gegeven voor de komende jaren. We houden ons echter al enige tijd bezig met recycling. We registreren bijvoorbeeld het afval dat ontstaat tijdens de productie en waar mogelijk (en dit is mogelijk voor het grootste deel van het afval) laten we het recyclen door erkende, gecertificeerde afvalverwerkingsbedrijven.


Als het gaat om de verpakking van onze producten, zijn er al een aantal spannende voorbeelden van hoe voormalig "afval" kan worden omgezet in iets nieuws.

Onze Badkristallen flacons zijn van 99% gerecycled plastic materiaal.

Je kunt het al zien in onze badkristallen als je op het etiket kijkt: De nieuwe potten zijn gemaakt van 99% gerecycled plastic, of beter gezegd rPET. Het etiket zelf is ook gemaakt van gerecycled materiaal. Het is gemaakt van 100% rPE.

Op die manier komen we stap voor stap dichter bij ons doel om zoveel mogelijk gerecycleerd plastic te gebruiken voor kunststof verpakkingen. 

De volledige verpakking van onze badkristallen is reeds recyclebaar.

Wij gebruiken gerecycleerde etiketten

Wij gebruiken gerecycleerde etiketten

We hebben ze voor het eerst getest met onze Goodbye Stress badolie, en nu zullen ze geleidelijk ons hele productassortiment sieren: Gerecycleerde etiketten. Het materiaal bestaat voor de helft uit post-consumentenafval en voor de helft uit post-industrieel afval. Nooit van gehoord? Onze verpakkingsdeskundige kan u helpen met de technische termen. Post Consumer Waste is ingezameld consumenten verpakkingsafval. Postindustrieel afval daarentegen ontstaat bij de vervaardiging van andere producten. Bijvoorbeeld kunststofspanen die eraf vallen bij het frezen van kunststof voorwerpen.

Dit vind je misschien ook interessant:

Grassen

Biologisch afbreekbare grondstoffen in verpakkingen: van Paper Blend, tot graspapier, tot kurk

Arnica veld

Gecontroleerde wilde verzameling en duurzame teelt van arnica.

Plastic voorwerpen in de zee.

Wij zetten ons in voor een schone oceaan

Gezicht in vogelvlucht op benen in een badkuip met blauwgroen water.

Inkopen en produceren: duurzaam gebruik van grondstoffen en hulpbronnen